+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch

Welkom

Leuk dat je op onze pagina bent! Hoe haal je het beste uit jezelf en je team? Hier delen wij wat wij daar, speciaal voor medisch specialisten en stafleden van Bravis Ziekenhuis, in kunnen betekenen.
Ons aanbod

Speciaal voor jou

Mensen, relaties en verbinding, hoe ‘soft’ klinkt dat? En toch heb je juist dit keihard nodig om met energie en plezier je werk te kunnen doen.
 
Er is super veel onderzoek naar gedaan: Calling & Comradeship, bevlogenheid en betrokkenheid bij de mensen met wie je werkt, dat zijn de drijfveren van dokters, dat heb je nodig om het beste uit jezelf en je team te halen. Daar maken wij ruimte voor, doen we onderzoek naar en ontwikkelen we programma’s voor.
 

Leuk je binnenkort te ontmoeten!

PS mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op of met een van je collega’s van de Commissie Duurzame Inzetbaarheid.

Hoe we dat doen

 • Evidence-based
 • Aansluiten bij behoefte van de groep
 • Dichtbij
 • Pragmatisch
 • Korte lijnen, snelle (re)actie
 • Kijkend met de Safety II bril
 • Vanuit onze eigen bevlogenheid
Aan de slag met onze thema's

De professional centraal

Onderstaande teambijeenkomsten en onze leiderschapseergangen zijn ABAN-geaccrediteerd

Met welke thema's ga jij aan de slag?

Werken aan Calling & Comradeship

Investeren in jezelf

Met welke opleiding of training wil jij aan de slag om je bevlogenheid te stimuleren?

Leergang Persoonlijk Leiderschap, 8 dagdelen, 28 accreditatiepunten

Werk op een inspirerende manier aan je persoonlijke ontwikkeling. 

In deze leergang leer en reflecteer je met een kleine groep ‘gelijkgestemden’: hoe houd je je bevlogenheid vast, hoe krijg je anderen mee met jouw plannen, hoe is de dynamiek in je team en wat kun jij doen om dat te beinvloeden? Zomaar wat thema’s die aan bod zullen komen.

Kortom: even uit de waan van de dag, nieuwe inspiratie op doen en weer met frisse energie de werkvloer op. Investeren in jezelf. Stilstaan bij wie je als persoon en professional bent. Als dokter in relatie tot je patiënt, als groepslid, als mens/partner/ouder. Dat is persoonlijk leiderschap. En dat kun je goed gebruiken om gemotiveerd en met voldoening je werk te blijven doen.

Wat  leergangen bijzonder maakt? Dat ze samen door en voor medisch specialisten ontwikkeld zijn. Om aan te sluiten bij wat echt werkt. Daarom doen dokters ook mee in onze trainingen, als docent en ervaringsdeskundige. Deze kennis combineren we met onze expertise op het gebied van onderzoek, training, consultancy en coaching. 

Investering: €2.975,- vrij van BTW, inclusief lunch, diner en 2 overnachtingen

Leergang Strategisch Leiderschap, 6 dagen 34 accreditatiepunten

Krijg regie over het krachtenveld in het gezondheidslandschap

Wil je klaar zijn voor een volgende carrièrestap en wil je – met je groep, maatschap of team – effectiever worden in dit krachtenveld? En een gelijkwaardig sparringpartner zijn voor manager of bestuur? Deze interactieve leergang voor ervaren medisch specialisten biedt een combinatie van actuele academische inzichten en praktische kennis.

De volgende 3 thema’s staan centraal:

 1. Hoe positioneer je je binnen het systeem van goede zorg;
 2. Hoe geef je leiding aan efficiënte en effectieve zorg;
 3. Hoe realiseer je ‘geneesplezier’

Een unieke leiderschapsleergang, ontwikkeld door experts van de University of Groningen Business School (UGBS), de Aletta Jacobs School of Public Health en Q3.

Investering €5.450,- vrij van BTW

Individuele coaching, 5 gesprekken van 1 uur

Goede zorg leveren als dokter begint met goede zorg voor jezelf

Als dokter werk je in een complexe omgeving die steeds verandert en veel van je vraagt. Je werk brengt veel voldoening, maar kost ook energie. Door een coach in de arm te nemen stap je even uit de voortdenderende trein en sta je stil bij wat jij nu echt wilt. Wij geven je inzicht in gedragspatronen van jezelf (en anderen) en geven je ook handvatten om dit direct toe te passen in de praktijk en in je leven. 

Door goed voor jezelf te zorgen, doe je jezelf, collega’s, familie, vrienden en uiteraard ook je patiënten een groot plezier!

Locatie in overleg |Compact of intensiever traject, op maat

Investering: € 150/uur, exclusief 21% BTW

Masterclasses

Voor extra inspiratie: onze masterclasses!

Kijk de masterclass ‘Succesvol Leiderschap voor Medisch Specialisten’ terug en ga voor meer impact voor jezelf en je team.

Binnenkort komen hier nieuwe interessante sessies beschikbaar, gebaseerd op wetenschap en inhoud met concrete handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke- en teamontwikkeling.

Investeren in je team

Je zult versteld staan hoeveel het je oplevert als je even uit de waan van de dag stapt en weer aandacht hebt voor elkaar.

Teambijeenkomsten, 1 dagdeel, 3 of 4 accreditatiepunten

Niets zo sterk als plezier op je werk

Investeren in je team; je zult versteld staan hoeveel het je oplevert als je even uit de waan van de dag stapt en weer aandacht hebt voor elkaar. Alhoewel iedere groep uniek is, zijn er ook bepaalde thema’s waar veel groepen mee worstelen en waar we mee aan de slag gaan:

 • Aanspreken
 • Inzet op kwaliteiten
 • Comradeship
 • Bevlogenheid
 • Profilering
 • Dilemma’s in de praktijk
 • Safety II, een nieuwe kijk op veiligheid

Investering: afhankelijk van de groepsgrootte, vanaf € 1.250,- /dagdeel, exclusief 21% BTW

Lees verder

 

IFMS/ GFMS herregistratie, 3 of 4 accreditatiepunten

Als het moet, doe het dan goed

IFMS een moetje? Ook, maar ook is het uitgebreid onderzocht: af en toe die pas op de plaats, even stil staan bij wat goed gaat, hoe anderen jou zien, waar je energie van krijgt en welke ambities je voor de komende periode hebt, dat werkt stimulerend. Zorg dus dat je het maximale eruit haalt, voor jezelf en voor je groep!

Bijvoorbeeld: niet elke keer dezelfde vragenlijst, maar ook de mogelijkheid om zelf thema’s te kiezen die voor jou of in je ziekenhuis belangrijk zijn. Zo kun je je eigen evaluatie-instrument samenstellen. Wij hebben alvast de nodige evidence-based thema’s ontwikkeld, zoals psychologische veiligheid, veerkracht, bevlogenheid, positief werkklimaat. 

En ook interessant om te weten: hoe jezelf als individu of groep scoort kun je vergelijken met onze landelijke benchmark. 

Mix & match

 • Instrument: Q3 Online gestandaardiseerde vragenlijst of (maatwerk)modules
 • Eigen auditor of onder begeleiding van een gespreksleider van Q3
 • Eenmalig sessie of in abonnementsvorm

We ontzorgen van A tot Z: van het inrichten online omgeving, het uitzetten van de vragenlijsten, het geven van terugkoppeling en periodieke reminders, ook na afloop van de sessies, toegang tot jouw online omgeving en ondersteuning van Q3 support desk. 

Groepsgewijze bijeenkomst van 2-3 uur |eenmalige fee of abonnementsvorm

Download de brochure

 

Opleidingsvisitatie

Als COC staat het borgen van de kwaliteit van de opleiding natuurlijk hoog in het vaandel. Want naast een ‘gewoon goede dokter’ ben je ook opleider van een groep AIOS, of misschien ook COC-voorzitter of decaan. Een super leuke, uitdagende en belangrijke taak. 

Hoe vinden opleidersgroepen zelf dat het gaat? Wat vinden AIOS van de individuele opleiders of de opleidersgroep? Op een praktische én wetenschappelijk onderbouwde manier wordt er waardevolle input verzameld om steeds dat extra stapje vooruit te kunnen zetten. En natuurlijk voldoe je op die manier aan de opleidingsvisitatie-eisen.

Je kunt gebruik maken van de bekende, gestandaardiseerde instrumenten. Maar je kunt bij ons ook zelf op basis van thema’s die voor jullie ziekenhuis belangrijk zijn, je eigen instrument samenstellen. Wij hebben daarvoor alvast de nodige evidence-based thema’s ontwikkeld.

Download de brochure

 

Heidag

Stap met je team uit je dagelijkse werkomgeving. De verfrissende verandering van omgeving helpt om de creativiteit en het denkvermogen te stimuleren.

Een heisessie bevordert de teamdynamiek en samenwerking, omdat teamleden intensiever met elkaar kunnen communiceren en beter inzicht krijgen in elkaars sterke punten en werkstijlen. Door de afwezigheid van externe afleidingen kunnen teamleden zich volledig richten op de gestelde doelen en strategieën, wat kan leiden tot diepere en productievere discussies.

Bel Cara voor meer info

 

Intervisie

Door de drukte van de dag heb je weinig tijd om even stil te staan. Bij die ene casus, die patiënt die je raakt, altijd die collega die je irriteert, die kwestie op de afdeling waar je moeite mee hebt, het ingewikkelde project wat lastig van de grond komt.

Hoe gaan collega’s hiermee om? Wat maakt dat dit juist jou triggert? Wat ging goed in jouw casus? Met welke suggesties kun jij verder?

In intervisie ga je op een gestructureerde manier aan de slag met eigen casuïstiek.

Intervisie met Q3 in de praktijk

 • Casus inventariseren
  Wie heeft een casus om in te brengen?
 • Keuze casus
  Gezamenlijk bepalen met welke casus jullie aan de slag gaan.
 • Presentatie casus en intervisievraag
  De casusinbrenger presenteert de casus met aandacht voor eigen rol
 • Verduidelijkende vragen
  Deelnemers stellen vragen naar feitelijkheden, geen oordeel, geen discussie.
 • Eventuele aanpassing van de intervisievraag
 • Waarderend onderzoeken of roddelen
 • Verrijkingsronde
  Iedere deelnemer geeft de inbrenger iets mee in de vorm van herkenning, adviezen, tips.
 • Evaluatie
  De casusinbrenger vertelt wat hij/zij gaat doen met de input van de intervisie.

Begeleidingstraject op maat

Het loopt stroever dan jullie zouden willen. Gemoederen lopen op. Begrip over en weer wordt minder. Misschien zijn er al kampen ontstaan. Discussies worden feller en meningen verharden.

Je weet dat je daar als groep iets mee moet, om erger te voorkomen. Plus dat een situatie als deze de nodige energie kost. Je merkt dat het een negatief effect heeft op het werkplezier en de onderlinge verhoudingen.

Insteek van een begeleidingstraject

 • Begrip
  Echt gaan luisteren naar elkaar ipv praten over elkaar.
 • Onderlinge verhoudingen
  Aan de slag om deze te optimaliseren, wat heb je daarvoor nodig en van wie?
 • Verbinding
  Investeren in elkaar, delen en kwetsbaar op stellen.

Werk aan de onderlinge verbinding, versterk het teamgevoel en het werkplezier

Hoe we dat doen

De situatie waarin jullie zitten, bepaalt hoe het traject er uit ziet. Een grondige intake is dus de start. Wie geeft de opdracht en aan wie wordt wat wel of niet terug gerapporteerd? Ervaring leert dat dit belangrijke aspecten zijn om helder af te stemmen. Voor het vertrouwen en de veiligheid voor alle deelnemers.

De verschillende fasen

 • Analyse / Exploratie
  Individuele, vertrouwelijke, intakegesprekken met alle groepsleden en eventueel andere betrokken personen.
 • Terugkoppeling
  Delen van de bevindingen, rode draden, patronen, vanuit de individuele gesprekken.
 • Vervolgstappen
  Naar aanleiding van de terugkoppeling bepalen we in overleg vervolgstappen: groepsbijeenkomsten, bilaterale gesprekken, individuele coaching of een combinatie hiervan.
 • “Ik vond het een buitengewoon goed gesprek. Er waren geen vage verhalen, er werd niet om de hete brij heen gedraaid. De sfeer was open en vertrouwelijk”

 • “Ik heb het gesprek als heel persoonlijk en meest diepgaande IFMS ervaren tot op heden. Jullie begeleiding voelde veilig en heel integer, hielp echt met het concreter maken van een aangegeven probleem of emotie”

 • “Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat we ons gehoord en gezien hebben gevoeld. Dankzij de veilige sfeer die er was, waren wij zo open”

0
Vakgroepen en maatschappen begeleid de afgelopen 5 jaar
0
Ziekenhuizen en ZBC’s waar we werken.
0
(& counting) medisch specialisten begeleid om het beste uit zichzelf en elkaar te halen
0
1/3 van alle perifere ziekenhuizen in Nederland, daar werken wij al mee samen!
Relatie -en kwaliteitscoördinator

Neem contact op met Cara

Relatie- en kwaliteitscoördinator