+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch
Astrid Maakt Mogelijk, kennis en middelen voor initiatieven die een steuntje in de rug verdienen

Gewoon, maatschappelijk betrokken

Astrid Maakt Mogelijk

Voor altijd de 3e Q

Q3, opgericht door Astrid, Rob en Myra. Begonnen met zijn drieën en als inmiddels sterk gegroeide organisatie nog altijd werkend vanuit de filosofie die Astrid zo aanhing: leuke dingen doen, die ertoe doen, met leuke mensen.

Nu Astrid niet meer letterlijk naast ons zit, hebben we een fonds in het leven geroepen dat initiatieven steunt vanuit haar naam: Astrid Maakt Mogelijk. De naam zegt eigenlijk alles.

Vanuit Astrids naam dragen we een goed doel een warm hart toe. We zoeken telkens naar een initiatief waaraan we met onze kennis en budget iets bij kunnen dragen. 

Myra heeft haar boek ‘Vanuit het doktershart’ opgedragen aan Astrid, ‘Voor mijn liefie op haar wolkje’. Alle opbrengsten van dit boek gaan naar het fonds AMM.  

Nieuwste boek Sander de Hosson

Leven toevoegen aan de dagen

Sander de Hosson, een bevlogen longarts met een passie voor palliatieve zorg, mede-oprichter van Carend, want ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg. Eerder verscheen van zijn hand het boek Slotcouplet, ervaringen van een longarts. In 2023 is zijn langverwachte nieuwe boek uitgekomen (en nu al een bestseller), dat hij in nauwe samenwerking schreef met co-auteur, journalist en schrijver Els Quaegebeur: Leven toevoegen aan de dagen

Wat kan er met je gebeuren vanaf het moment dat je het slechte nieuws krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent, tot het moment van je laatste adem? Sander vertelt openhartig hoe dit proces verloopt, en gaat in op slechtnieuwsgesprekken, palliatieve zorg, de rol van zorgmedewerkers, de betekenis van de omgeving, euthanasie en dilemma’s waar een arts en patiënt voor staan. Aansprekende en ontroerende patiëntverhalen laten de dagelijkse praktijk van deze longarts heel dichtbij komen.

Een prachtig boek dat vanuit Astrid Maakt Mogelijk aan alle hospices in Nederland is aangeboden! 

Meer weten over ons fonds?

Neem contact op met ons!