+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch

Myra als spreker

‘omdat het weer over mensen, relaties en verbinding hoort te gaan in de zorg’

  • Was erg inspirerend Myra en we hebben nog flink na-gefilosofeerd over jouw presentatie!

  • Ik heb vanaf begin tot einde geboeid zitten luisteren! En ik niet alleen, de hele zaal was muisstil.

  • Dank voor je inspirerende en tot nadenken aanzettende verhaal vandaag! Ik ga je proefschrift zeker downloaden en lezen (en in dit geval niet alleen de stellingen en het dankwoord;-)

  • om meteen maar een tip van jou toe te passen: wat een inspirerend verhaal en wat vertel jij het met een enorme bevlogenheid, dank!

  • Dank Myra, jouw verhaal heeft mij weer op ideeen gebracht, die ik in ons team kan gebruiken!

  • Bedankt voor de leerzame sessie! Het heeft ons echt aangezet om in actie te komen, om te bouwen aan het team (comradeship) We zijn ons nu al bewuster van de reden van ons werkplezier (calling)

  • Het was leuk (en inspirerend) om je te ontmoeten! Ik heb de boodschappen uit jouw sessie meegenomen naar mijn loopbaancoach ☺️. Bedankt!!

  • Dank je voor je inspirerende sessie. Om ons weer eens te laten zien waar het om gaat en hoe simpel dat soms kan zijn.

  • Het raakte me om te horen wat de invloed van bezieling en kameraadschap op oa werkplezier is. Dat maakte het voor mij een heel waardevolle sessie waardoor ik gebeurde dingen uit m’n werk (en de invloed op mij persoonlijk) beter kon plaatsen

Als het op mensenwerk aankomt, doet menselijkheid ertoe

Over Myra van den Goor

Achtergrond
Myra heeft een achtergrond als huisarts, is naast directeur ook onderzoeker, adviseur & leiderschapsdocent bij Q3 Performance en promoveerde op de drijfveren van dokters.   

Op onderzoek gebaseerd
Met haar uitgesproken, wetenschappelijk onderbouwde, visie, neemt ze je mee in haar zoektocht naar de kern van de zorgprofessional en naar het hart van de zorg. Waar het echt om gaat, wat het allerbelangrijkste is, wat je raakt, waar je het voor doet. Geen saaie theoretische verhandelingen, wel veel verhalen en ervaringen. 

Ze laat je zien wat jij misschien vanzelfsprekend vindt, en dat dit misschien toch niet zo is. Je leert over motivatie en ertoe doen. Over verbinding, kwetsbaarheid en groots vieren. En wat jij morgen zelf kunt doen of gaan proberen. 

Eigen gedrevenheid
Waarom Myra graag en vaak over dit onderwerp spreekt? Omdat ze, vanuit haar expertise, ervoor pleit dat intrinsieke motivatie, bevlogenheid en betrokkenheid weer leidend worden bij het maken van (beleidsmatige) keuzes. Terug naar het hart van de zorg. Zodat zorgprofessionals met energie en plezier hun werk kunnen blijven doen. 

Een mooie aanvulling op een sessie met Myra: bestel voorafgaand aan het event het boek Vanuit het Doktershart en geef je deelnemers een exemplaar mee naar huis. Op die manier leveren we samen weer een bijdrage aan ons fonds Astrid Maakt Mogelijk

Voor bevlogen professionals

De thema's

Calling, waar gaat jouw doktershart sneller van kloppen, Comradeship, over werkplezier en verbinding in je team, Safety II, over groots vieren en kijken naar wat goed gaat, komen in een sessie met Myra aan bod. Dit kan als lezing of teambijeenkomst, voor je vakgroep; beleidsdag of heidag. In alle gevallen vormt de lezing de basis, eventueel aangevuld met een interactieve activiteit. Welke werkwijze het meest geschikt is bepalen we in overleg.

Calling
Comradeship
Saftey II

Dokter zijn is mensenwerk. Je probeert de ander te helpen, vaak op zijn of haar meest kwetsbare momenten in het leven. Je komt heel dichtbij, letterlijk en figuurlijk. Je dringt binnen bij de ander, zowel emotioneel als fysiek. En precies deze interactie, dit menselijke contact, vormt de kern van het vak. 

Vanuit dat contact het beste voor hebben met diegene tegenover je, daar een extra stap voor willen zetten als dat nodig is. Dat doe je ‘gewoon’ als dokter. Omdat je er goed in bent, je iets betekent voor een ander, je de ander helpt. Dat is Calling, dat is bevlogenheid. Het gaat over dat wat je drijft, wat je raakt, waarvoor je ooit dokter geworden bent. Wat helaas soms ook onder druk staat. 

Lees ook de blog eens van Myra “Als je calling roept…” 

Comradeship, dat betekent dat het team waar je onderdeel van bent, ontzettend belangrijk is. Voor je werkplezier, om goed tot je recht te komen, voor de energie die je uit je werk haalt en daarmee ook buiten je werk over houdt. Functioneren, dat doe je nooit alleen. Dat doe je met de personen in je directe werkomgeving. 

Dat gaat over contact met elkaar, hoe je omgaat met elkaar. Over je houding en opstelling naar de mensen met wie je werkt. Je verbonden voelen met elkaar, worstelingen durven delen, oog hebben voor elkaar en bijdragen aan een veilige sfeer in je team. 

Het klassieke veiligheidscredo schrijft uitgebreide ­analyse van fouten en ­calamiteiten voor. Maar dit werkt vaak averechts. Meer winst – en motivatie! – valt te halen door te leren van wat dagelijks goed gaat. Hierover schreef Myra een artikel in Medisch Contact, lees hier het hele artikel. 

Inspirerende spreker

Bekend van en bij

Zo krjgen artsen hun vleugels terug

Inspiratie voor meer bevlogenheid

Het delen van haar verhaal doet ze niet alleen als spreker. Duik in Myra’s wereld via haar ontwapenende boeken, wetenschappelijke blogs en inspirerende podcasts. En volg je haar al op LinkedIn?

Boek 'Vanuit het Dokterhart'

Terug naar de kern

Proefschrift 'Calling & Comradeship'

Unravelling the essence of physician performance

Hartkamer Magazine

Magazine over de kern van dokter zijn

Volg Myra op de voet

Vaker geinspireerd worden? Volg Myra dan op LinkedIn. Al heel wat volgers gingen je voor.

Liever inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content van Myra elke maand in jouw mail. Handig toch?!

Myra van den Goor
Algemeen Directeur