+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch
Laat je inspireren

De wetenschappelijke onderbouwing van onze programma's

De motor van ons onderzoek

De schijnwerper op de dokter

Je draagt een grote verantwoordelijkheid, draait geregeld idiote uren en wilt altijd die extra stap voor je patiënten zetten. Je werkt in complexe en vaak emotioneel intense omstandigheden. Je hebt vrijwel standaard te maken met een tekort, aan geld, materialen of mensen. Tijd is er sowieso nooit genoeg. En toch presteer je op een super hoog niveau. 

  • wat is voor jou het allerbelangrijkste in je werk?
  • wat heb je nodig om goed tot je recht te komen?
  • wat heb je nodig om energie en plezier uit je werk te halen?
  • hoe kun je leren van wat al goed gaat?
Het proefschrift

Calling and Comradeship; unravelling the essence of physician performance

Terug naar de kern 

Als dokter kun je alleen optimaal presteren in een omgeving die ‘calling/bevlogenheid en comradeship/betrokkenheid’ (h)erkent en versterkt. Deze mens- en relatiegerichte waarden zijn volgens Q3 directeur Myra de afgelopen jaren ten onrechte op de achtergrond geraakt. Hoe dat komt? Door een meer commercieel en zakelijk klimaat in de gezondheidszorg. Een klimaat waarbij vooral procedures en efficiency centraal staan. In haar proefschrift beschrijft ze wat je als individu, groep en organisatie kunt doen om deze waarden weer centraal te zetten.

De professional weer centraal

Het proefschrift is gebaseerd op de verhalen, ervaringen, gevoelens, standpunten en meningen van zo’n 1000 dokters. Een belangrijke les die uit dit proefschrift geleerd kan worden, is dat voor medisch specialisten bevlogenheid en betrokkenheid essentieel zijn om goed te kunnen presteren. Voor dokters draait het allemaal om toewijding aan de patiënt, passie, motivatie, ondersteuning door collega’s, wederzijds vertrouwen en een veilige omgeving. Wat we nodig hebben om dat te stimuleren? De professional weer in de spotlight zetten in plaats van de processen.

Goede zorg leveren

Begint bij goed zorgen voor jezelf en je team

Echt aandacht voor jezelf en voor de mensen met wie je werkt, dat heb je nodig om met plezier en energie je werk te kunnen doen. Want je komt alleen goed tot je recht:

  • als je bevlogenheid wordt gestimuleerd en je betekenisvol bezig kunt zijn (Calling)
  • als je werkt in een team waarbij je omkijkt naar elkaar, je verbonden voelt en elkaar iets gunt (Comradeship)
  • als je werkt in een omgeving waarbij je focus ligt op wat al goed gaat, wat wel lukt, waar ieders talenten en affiniteiten liggen (Safety II, de nieuwe kijk op veiligheid en kwaliteit)
     
Meer weten over onze onderzoeken?

Neem contact op met Myra

Algemeen Directeur