+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch

Terug naar de kern

Iedereen heeft een mening over dokters, maar wat vind jij als dokter eigenlijk zelf? Wat is voor jou en je team het belangrijkste om goed tot je recht te komen?

 

Daar gaat dit boek over. Over de enorme gedrevenheid van dokters en over de kracht van kameraadschap. Hoe deze drijfveren onder druk staan en wat je kunt doen om daaraan te werken, als individu, groep en organisatie. Om weer terug te gaan naar de kern van het doktersvak.

 

Of je nu een dokter bent of met dokters werkt, laat je vooral inspireren om te kijken wat jij kunt bijdragen aan calling en comradeship!

 

 

Na het lezen van dit boek:

 

 • weet je waarom het goed is om te luisteren als je calling roept
 • ga je successen vaker vieren en worstelingen delen, want sharing is caring
 • ken je de kracht van complimenten
 • weet je wat je als individu, groep of organisatie kunt doen om calling en comradeship te stimuleren
De opbrengst van het boek gaat naar het fonds Astrid Maakt Mogelijk

"Voor mijn liefie op haar wolkje"

Myra draagt dit boek, met heel veel warmte, op aan haar dierbare vriendin Astrid. Zij die met haar onvoorwaardelijke vertrouwen van onschatbare waarde is geweest voor de Calling & Comradeship van Myra zelf. Bestel je dit boek, dan steun je direct het “Astrid Maakt Mogelijk” fonds.

 • “Dank voor het onder woorden brengen van wat ons vak als dokter zo prachtig maakt en waarom het ertoe doet. En voor het opschrijven van wat we eraan kunnen doen om onze bevlogenheid vast te houden en samen het optimale te bereiken; voor onszelf en voor onze patiënten. Ik ben geïnspireerd om ermee aan de slag te gaan. Een aanrader voor iedereen met een doktershart.”

  Marike Kokke - Chirurg en voorzitter Commissie Optimaal Functioneren, St. Antonius Ziekenhuis
 • “Goed functioneren is iets anders dan afwezigheid van disfunctioneren. Een open deur, maar wat of hoe dan wel? Myra neemt ons mee in haar speurtocht hiernaar, waarbij theorie en praktijk elkaar op aangename wijze afwisselen en versterken. Een geslaagd voorbeeld van een vertaling van een proefschrift naar toegankelijke lectuur.”

  Michael Muller - Psychiater en vice-voorzitter Coöperatie Medisch Specialisten, Rijnstate
 • “Met dit boek presenteert Myra haar onderzoek naar de ingrediënten die we als artsen in huis willen hebben om te blijven genieten van ons vak. Aan bod komen ‘the big why’ van het dokteren, het belang van intervisie, reflecteren en samenwerken in vertrouwen. Met concrete handvatten om je persoonlijk medisch leiderschap verder te ontwikkelen. Ik heb ervan zitten smullen.”

  Froukje Verdam - KNO-arts en auteur Zelfzorg voor de jonge dokter
 • “Een feest van herkenning! Met dit boek weet Myra de kern van het dokter zijn zeer treffend te beschrijven. Het boek bundelt de diepgewortelde drijfveren en beschrijft daarmee de ‘sweet spot’ van zorgverlening. Het bevat waardevolle uitgangspunten, waarmee zorgorganisaties terug kunnen keren naar hun essentie: het organiseren van zorg doe je samen. Want ‘sharing is caring!’

  Bas Bergmans - Anesthesioloog-intensivist en voorzitter VMS, Bravis
0
reflecties
0
slapeloze nachten
0
woorden in dit boek
0
inspiratiebronnen en ervaringen van dokters

Over de auteur

Myra van den Goor deed jarenlang onderzoek naar wat jou als dokter drijft. In dit boek deelt ze haar ervaringen, verhalen en overpeinzingen. Al meer dan dertig jaar is Myra ondergedompeld in de medische wereld, van student geneeskunde tot praktiserend huisarts en nu als adviseur, onderzoeker en ondernemer in de zorg.

 

Ze schreef dit boek, omdat ze het verhaal van dokters wilde delen. Zodat iedereen de ‘why’ van dokters beter begrijpt. Dus niet wat ze doen of hoe ze dat doen, maar waarom ze het doen. Daar heeft ze honderden aangrijpende, ontroerende en emotionele beschrijvingen van mogen horen en lezen. Om zo te komen tot de essentie van een gewoon goede dokter.

 

“dat de kern van het dokters-vak weer centraal komt te staan, dat gun ik iedere dokter en elke groep” – Myra

 

 

Wil jij ook terug naar de kern?

Bestel hier het boek voor € 29,50 incl. BTW en steun het Astrid Maakt Mogelijk fonds. Vandaag besteld, is binnen twee dagen verzonden. (m.u.v. weekenden en bezorg vertraging). Inclusief verzendkosten in Nederland. Je ontvangt een factuur via het e-mailadres.