+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch

Rianne Kofman over de Leergang Strategisch Leiderschap

“Aanrader voor elke medisch specialist”

Rianne Kofman
Revalidatiearts bij Treant en bestuurslid MSCT

“Ik zocht vanuit mijn nieuwe nevenfunctie als bestuurslid van het Medisch Specialisten Collectief Treant een opleiding om beter onderlegd te raken in de bestuursrol. Maar voor élke medisch specialist heeft dit Strategisch Leiderschapsprogramma veel toegevoegde waarde. Ik heb nu een breder begrip van de inrichting, structuur en taakverdeling van het gehele gezondheidslandschap en daardoor kan ik bijvoorbeeld de beleidsstukken van het ministerie en die van mijn organisatie veel makkelijker lezen.

Het programma vind ik sterk opgebouwd: van het grote landelijke perspectief naar het niveau van de groepsprocessen in je team. De aangeboden kennis is bovendien een mooie combinatie van theoretische informatie en praktische tips. Een echte eyeopener vond ik het college over conflicthantering en de bijbehorende discussie. Je krijgt daarin goede handvatten om te analyseren wat er bij meningsverschillen gebeurt en hoe dit op te lossen. Zo leer je hoe je ermee omgaat dat normen, waarden en perspectieven op de materie niet voor iedereen gelijk zijn.

Wat de opleiding compleet maakt is dat de docenten zeer verschillende achtergronden en expertises hebben, van chirurg tot advocaat-mediator, en dat ook de deelnemersgroep heel divers is. Buiten de lezingen is er genoeg ruimte om met elkaar te sparren en bijna intervisie-achtige gesprekken te hebben. Dat is heel waardevol, niet alleen om van elkaar te leren, maar ook om te beseffen wat er in je eigen organisatie eigenlijk heel goed gaat. We hebben als deelnemers ook een WhatsApp-groep om elkaar te kunnen blijven volgen. Al met al vind ik de opleiding zeker een aanrader en dat heb ik dan ook al gedaan!”

Rianne Kofman, deelnemer Academische Leergang Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten 2022.

Heeft Rianne je nieuwsgierig gemaakt?

Mooi!