+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch
Hoe wij werken

Welkom

We willen graag zoveel mogelijk ontzorgen, vandaar dat we hier een aantal praktische zaken en informatie delen

 • Ik vond het leuk en kijk goed terug op onze bijeenkomst. Er was een veilige en open sfeer waarin we veel besproken hebben

 • Wij vonden zelf dat we er veel meer aan hebben gedacht dan we dachten. Er kwamen onderwerpen en adviezen aan bod op een structurele manier omdat jij als externe erbij zat, dat werkte goed.

 • Je was een heel prettige gespreksleider, Ik was toch een soort van nerveus wat er allemaal op me af zou komen. Maar door je rustige en kalme houding en duidelijke uitleg was ik snel op mijn gemak.

 • Ik vond het een heel open en leerzaam gesprek zowel voor en over mezelf als over de anderen. Goed begeleid. respectvol naar ons en stimulerend om elkaar de vragen te durven stellen.

 • Dank voor de leuke en zinvolle middag IFMS! Eerlijk gezegd verwachtte ik er niet veel van, maar jullie verrassende en vernieuwende aanpak maakte het tot een succesvolle en zinvolle bijeenkomst

 • Goed en leuk! Mooie concrete punten om mee verder te gaan. Zeer prettige begeleiding

Het maximale halen uit je 'moetjes'

Binnen de kaders, buiten de lijntjes

IFMS en de kwaliteitsvisitatie, ze bestaan ondertussen alweer vele jaren. Maar hoe zorg je ervoor dat je als organisatie het maximale uit deze moetjes haalt? Dat je er echt wijzer van wordt in plaats van het als het welbekende ‘vinkje zetten’ te zien?

Het doel van IFMS? Periodiek stil staan bij hoe het gaat, hoe anderen iemand ervaren, en welke plannen of ambities er zijn voor de komende periode. Dat is alles. En ja, dat kan ook op een inspirerende, leuke en nuttige manier.

Hoe we dat doen?

Door de unieke combinatie van een goed gesprek ondersteund met de juiste vragenlijsten, evidence-based en pragmatisch. Met veel diversiteit in vragenlijsten.

Hieronder zie je stap voor stap wat je kunt verwachten!

IFMS Flow

Stap 1

Start nieuw IFMS traject

Er is weer een nieuwe groep aan de beurt voor IFMS! We nemen je mee welke acties hierbij nodig zijn. 

Bedenk voor je aan de slag gaat, welke vragenlijst je wilt inzetten: standaard IFMS of een van de Modules zoals bijvoorbeeld Aanspreken, Veerkracht, Bevlogenheid, Psychologische Veiligheid. 

Stap 2

Plannen gesprek

Neem contact op met onze planning om een datum vast te leggen. Wij zijn over het algemeen flexibel in de planning. Het werkt goed om een half jaar vooruit te kijken, dan zijn de meeste dagen nog beschikbaar.

PS houd rekening met periode van 6 weken van Start traject tot Gesprek

Stap 3

Opvoeren respondenten

Je vraagt iedere medisch specialist van de groep van welke collega specialisten* en medewerkers zij graag de mening willen horen. Vervolgens voer je deze op in Q3Online.

Bevraag minimaal 6 collega specialisten en minimaal 6 medewerkers zodat je zeker bent van voldoende gevulde rapportage. Meer mag natuurlijk altijd, graag! 

* dit kunnen mensen van de eigen vakgroep zijn of collega specialisten waarmee ze samen werken. 

Stap 4

Start – en einddatum

Bij het opstarten van een traject voer je een begin- en einddatum in. Het is fijn als de einddatum 10 dagen voor het gesprek is, zodat zowel de medisch specialisten als de begeleider(s) de ruimte krijgen een en ander voor te bereiden. 

Stap 5

Kopje koffie!

Je hebt je best gedaan en het is tijd voor een ander om aan de slag te gaan. Pak die koffie of thee er lekker even bij! 

Stap 6

Monitoren respons

Bekijk af en toe in Q3Online of er al voldoende mensen de vragenlijst hebben ingevuld en maak zo nodig een extra reminder aan. Het is goed om te weten dat er vanuit Q3Online sowieso een drietal reminders komen: 3, 7 en 14 dagen voor het aflopen van de periode. 

Stap 7

Evaluatieperiode afgesloten

Op de dag van de einddatum sluit het traject. Dit betekent dat alle ingevulde evaluaties worden verwerkt in een rapportage. Elke deelnemende medisch specialist ontvangt vanuit Q3Online een bericht dat ze de rapportage kunnen inzien.

Stap 8

Groepsgesprek

Een week voor de bijeenkomst ontvangen alle deelnemers een email van de gespreksleider met daarin kort wat informatie. 

Na de bijeenkomst ontvangt men een beknopte terugkoppeling van onderwerpen die aan bod zijn gekomen. Deze kunnen de medisch specialisten gebruiken bij het opstellen van het persoonlijk ontwikkelplan in Q3 online. 

Stap 9

Jaarlijkse herinnering

Jaarlijkse zelfreflectie en het zo nodig aanpassen van je persoonlijk ontwikkelplan is een van de IFMS herregistratie voorwaarden. Daarom ontvangen medisch specialisten automatisch een herinnering vanuit Q3Online om hiermee aan de slag te gaan. 

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]
IFMS/GFMS bij Q3

Wat ons bijzonder maakt

 • Evidence-based evalueren en reflecteren

 • Evaluatie-instrumenten standaard of op maat, voor groep en individu

 • Uitkomsten vergelijken met landelijke benchmark

 • Zowel digitaal portfolio als gespreksbegeleiding

 • Geaccrediteerde besprekingen

Neem contact op met Erin

Planningscoordinator IFMS/GFMS