+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch

De Calling van Q3 Partner Rob Stevens

“Mijn eigen thema is van toegevoegde waarde zijn, het verschil kunnen maken. En dat is precies wat binnen Q3 zo mooi mogelijk wordt gemaakt voor onze doelgroep van medisch specialisten, die vaak onder flinke druk staan. Ik geniet ervan als ik met groepen dokters in gesprek mag die ervoor kiezen om even tijd voor zichzelf en hun collega’s te nemen in plaats van de gebruikelijke en logische focus op de patiënten.

Wat ik mooi vind om te merken is dat het voor dokters totaal niet vanzelfsprekend is om successen te vieren, (en wat gaat er ontzettend veel goed!) maar dat ze vooral hun aandacht richten op wat nog beter kan/moet. Hoe leuk is het dan om hen mee te nemen in de gedachte dat je vanuit positiviteit en van wat er al goed gaat heel goed stappen kunt zetten? Dat je samen kijkt hoe je deze benadering voor jou als dokter én voor je collega’s kunt laten werken. 

Opvallend hoe hardnekkig de discussies dan soms worden dat het toch echt beter is om (veel) aandacht te besteden aan wat niet goed gaat, terwijl dat bewezen ineffectief is. Hardnekkige discussies vind ik juist interessant, omdat ik iemand niet perse hoef te overtuigen maar zeker wel een zaadje probeer te planten. Wie weet, ontluikt dat dan ooit! De kunst daarin is om niet belerend te zijn. Om de eigen overtuigingen of gedachten humorvol en vasthoudend te brengen, met oog voor wat de ander daar tegenover zet om zo tot een goed gesprek te komen. 

Ik merk dat dokters vaak ondernemers tegen wil en dank zijn. Dan vind ik het een pré dat ik mijn kijk als ondernemer, met een trackrecord van bijna 30 jaar, kan inbrengen om zaken te verhelderen, om te prikkelen, te stimuleren en soms ook vraagtekens te zetten. Echt geen rocket science hoor, maar soms kan de waan van de dag of ‘hoe we het altijd deden’ zodanig dominant zijn dat het de moeite waard is om zaken eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Als ik merk dat die ruimte er is, dat mensen open staan en bereid zijn hun eigen paradigma’s even los te laten, dan geniet ik optimaal…”

Rob

Meer blogs, tips & trics ontvangen van onze experts?