+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”

Open Cultuur
Hoe zorgen we voor een plezierig werk- en leerklimaat en een open cultuur waarin dingen bespreekbaar zijn? Dat was het speerpunt van een van de ziekenhuizen waar we mee samenwerken. Nu is dit op zich niet zo bijzonder. Wat wij wel bijzonder vinden is dat dit ziekenhuis ook echt actie heeft ondernomen. Het zijn tenslotte niet de makkelijkste vragen om te stellen. Maar juist daarom extra belangrijk. Het is namelijk nóg moeilijker om dit als a(n)ios zelf tussendoor even ter tafel te brengen.

Samen hebben we een vragenlijst ontwikkeld over het thema ‘open cultuur’. Deze heeft dit ziekenhuis vervolgens door álle aios, anios en fellows laten invullen. Dat noem ik nog eens; niet denken maar doen.         

Ik heb de indruk dat in deze groep…

..het besproken wordt als er iets mis is gegaan, om ervan te leren

..men anderen niet afwijst omdat ze anders zijn of een andere mening hebben

..het veilig voelt om iets nieuws uit te proberen en een risico te nemen

Evaluatie proefperiode
Steeds vaker krijgen we de vraag om samen een op maat gemaakte vragenlijst te maken. Logisch, want ieder ziekenhuis heeft zo zijn eigen wensen en ambities. Bijvoorbeeld ter evaluatie van een proefperiode of van het online onderwijs van afgelopen jaar.

Specifieke vragenlijst vrij gevestigde psychiaters
Een samenwerkingsproject dat recent is afgerond is de ontwikkeling van een ifms instrument, aangepast naar (zelfstandig gevestigde) psychiaters. Wij hebben dit gedaan in samenwerking met Lisette Daenen, op basis van de deelname aan de werkgroep IFMS van de afdeling ZGP van de NVvP. Door de vragenlijst gelijk ook te controleren op overlap met de visitatie voorkomen wij dubbel bevragen, wel zo fijn!

Willen jullie als ziekenhuis ook een eigen customized vragenlijst? Wij denken graag met je mee!

 

Meer tips & trics ontvangen van onze experts?

Myra van den Goor
Algemeen Directeur